Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дантелени Рокли
Сряда, 02 Декември 2015 17:06

Топ съвети за храни и хранителни елементи, които ще изваят фигурата

Написана от

Приятни извивки, фин силует – коя жена не иска това. Световните специалисти по хранене ще разкрият своите тайни около това как да се постигне мечтаната фигура.

Пълнозърнестия хляб – освен да помислите за хранителни добавки за маса, научете се и да се храните полезно и пълноценно. Пълнозърнестият хляб е едно от нещата, които могат да ви нахранят здравословно и да помогнат, както за сваляне, така и за качване на мускулна маса. Белят хляб например е много апетитен, но не се препоръчва за строен силует. Това е така, защото прословутият гликемичен индекс известен още като глюкоза в кръвта е по-нисък, когато се яде именно този вид хляб. Доказано е, че пълнозърнестия хляб засища много повече от обикновения и идеалното количество за дневна доза е 50 гр.

Плодове и зеленчуци – когато ходите на пазар или в супермаркета не поставяйте калорични храни в количката или кошницата. Наблегнете на плодовете, зеленчуците и храни, които съдържат незаменими аминокиселини. Същото важи за млечните продукти.

Леката храна – са жизненоважни за здравословното меню. Такова може да се приготвя бързо, лесно и при това да е много вкусно.

Подправките – компенсирайте количествата мазнини с употребата на повече подправки. Такива ще придадат приятен вкус на храната и няма да се налага допълнителна употреба на мазнини, олио, зехтин. Научете повече за креатин странични ефекти.

Други ценни съвети за поддържане на добра фигура:

Не преяждайте – олекотете рецептите си, намалете мазнините и избирайте нискокалорични храни. Това в случай, че смятате да сваляте килограми. В обратната ситуация при нужда от качване на мазнини се изисква двойно по-голям прием на храни, които качват маса, в това число протеини за маса.

Не се хранете пред телевизора – освен, че ще погълнете двойно по-големи количества храна, обездвижването води до задържане на телесни течности.

Пазарувайте разумно – винаги правете списък, с това, което ви е необходимо. Не е необходимо да купувате бисквитки и шоколадови изкушения, ако сте решили да сваляте мускулна маса и мазнини от тялото. Колкото повече трупате храни, толкова повече може да се изкушите да ги консумирате.

Допълнително