Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дантелени Рокли
Четвъртък, 12 Ноември 2015 11:54

Колко деца да поканите в дома, когато правите детско парти

Написана от

 „Искам да празнувам рождения си ден с приятелчета“ – ако тази реплика ви е много позната или обратното не сте я чували досега, то подгответе се, в случай, че имате подрастващ малчуган у дома.

Много родители биха си помислили: „Не е ли твърде рано, за да кани детето му гости на детски рожден ден софияу дома“, ако то е само на 10 годиники, не се безпокойте, това е най-честата възраст за първото парти.

Ето и какви съвети дават специалистите:

Уговорката „родителите да не са у дома“ – за децата на тази възраст е важно да покажат пред приятелите си, че цялата къща е на тяхно разположение. Това при условие обаче, че имате някой договорки, направени предварително, Винаги може да наемете и екип от детски клубове, които да забавляват децата и все пак да има някои възрастен около тях, докато вие отсъствате. Така и за вас ще е по-спокойно, а и няма да пречи на празнуващите.

Консумация на алкохол – тийнейджърите вярват, че купон няма да стане без алкохол. Този въпрос изниква още при първи проекти за веселба. Рекламите са онова, което засилва и усложнява ситуацията. Използвайте подходящ момент, за да разкриете на детето си какви са опасностите от консумация на алкохол. На тази възраст, специалистите споделят, че посланията се отпечатват дълбоко в съзнанието на децата.

Вечерният час – разбира се, че ако децата са под определена възраст, трябва да наемете и хора за почасово гледане на деца. Как обаче да постъпите, когато детето ви иска да владее пространството и времето. Специалистите казват, че колкото по-късно свършва купонът, толкова повече авторитет детето ще изгради пред приятелите и връстниците си. Късното приключване обаче е свързано с навлизане в територията на нощта и света на възрастните. Твърдото поставяне на граница за време на купона е важно да бъде поставена преди старта на партито.

Допълнително