Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дантелени Рокли
Петък, 04 Септември 2015 12:36

Какво ни пречи да успяваме в усвояването на чужд език

Написана от

Притежавате всички умения и данни, които са необходим, за да се развивате и да израствате, както в службата, така и в личен аспект. Имате нужното образование и в миналото сте изучавали няколко чужди езика. Опитът и уменията са на лице, но сякаш не можете да се мобилизирате както преди. Дали годините могат да окажат влияние в различните форми на курсове или нещо друго не ви достига. Научете сега, кои са най-често допусканите грешки в изучаването на чужди езици:

Не може да се съсредоточите достатъчно – концентриране на вниманието към важен проект е от съществено значение, но уви невинаги е лесно-постижимо. Ако забележите, че разсейването ви отнема от така и така трудните цели, то опитайте друга тактика. Например ако учите чуждите нови думи, поставете си слушалки, за да не ви отвличат различните шумове и да объркват правилното възприемане на новите думи. Слушайте музика на избрани език, четете книги, гледайте филми, когато усетите, че концентрацията ви над новата материя ви убягва.

Прекалено импулсивно приемате нещата – спонтанността е хубаво нещо, но с нея трябва да сте изключително внимателни. Ако става дума за записване на нов курс по немски език, то трябва да проявите и търпение. В началото винаги може да е по-трудно, но с времето неясните въпроси и цели се изглаждат.

Отлагате ангажиментите за утре – често обаче „утре“ се оказва незапочнат и не настъпващ ден. Ако сте взели крайно решение да запишете изучаване на немски език, италиански език или да си припомните познанията по английски език, сега е момента. Не утре или в други-ден. По направени статистики е ясно, че поне 20% от населението на планетата са склонни да отлагат всякакви ангажименти. Не се оставяйте и вие да попаднете в тази цифра, а се обадете веднага и запишете избрания курс. Дали това ще е бизнес администрация, гръцки език или нещо друго не отлагайте задачите, особено приятния занимания, които ви помагат да се развивате.

Страхувате се от нови грешки – трудно правите първата крачка, защото се страхувате да не сгрешите. В изучаването на английски език, една от най-големите спънки, която срещат хората е да се отпуснат в свободни разговори. В никакъв случай не си мислете за поражения, а се настройте към новостите, а се настройте към поредното предизвикателство като към нещо, което ще ви донесе материални облаги и признание, може би това да е повод за повишението ви в работата.

Разберете още за курсове по:

курсове по италиански език         

курсове по испански език             

курсове по френски езици

курсове по руски език    

курсове по гръцки език  

курсове по бизнес администрация

Допълнително