Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дантелени Рокли
Петък, 17 Юли 2015 10:18

Превъзходството на знанието

Написана от

Дори и да не сте технически грамотни, все пак, някой ден ви се налага да извършвате малки ремонти, които са неизбежни. Това, до голяма степен, се отнася до и поддръжката на автомобилите. Хората, които не са запознати с техническите характеристики на съответните модели автомобили се научават, с течение на времето, да определят различните елементи от автомобилните системи и техните спецификации.

Когато човек е по-млад, той има по-голям шанс да научи нови неща. Що се отнася до автомобилите, това правило важи в пълна степен. По-младите шофьори имат страст и желание да научат, колкото се може повече, за своите нови приятели – автомобилите. Те са готови да стоят с часове около своите машини, монтирайки и демонтирайки някои основни елементи и части от техните устройства.

За поддръжката на автомобила се изисква, преди всичко много търпение и отдаденост. Техническите знания и умения се получава впоследствие. Както обичат да казват някои хора – човек не се ражда научен, а това става по-късно. Автомобилите са едновременно: сложни и интересни, елементарни и ангажиращи машини. Веднъж привикнали с техните особености, ние оставаме техни верни сподвижници. Спорен е въпросът, дали човекът управлява машините или те, със своите нужди и възможности, са тези, които владеят значителна част от времето и живота на всеки човек.

Поддържането на автомобила осигурява превъзходство, което е привилегия за знаещите. Те определят мерките, които трябва да се предприемат, за да се подобри състоянието на машината или да се запазят функциите на актуалната и’ работа. За знаещите са характерни, както техническите особености, като работата с различните видове инструменти, били те - вложки ½, вложки 1/2 FORCE и др., така и привързаността, така характерна за носещите познание и сила. А, привързаността към автомобилите не започва със стартирането на двигателя и не свършва със заключването на шофьорската врата. То е много по-всеобхватно и дълготрайно, осмисляйки живота на хората, завинаги.

Още в тази категория: « За децата Газ »

Допълнително