Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дантелени Рокли
Петък, 07 Февруари 2020 22:28

Какво да правите със старите мебели Избрана

Написана от

Какво да правите със старите мебели – да ги изхвърлите, продадете или реставрирате

„Наследяване“ от предишния собственик

Необходимостта от рециклиране на стари мебели, често е проблем, с който се сблъскват с предприемачите, които наемат стая или се преместват на друго място.

 

Новият офис може да има стари мебели, износени до такава степен, че предишният собственик, дори не искаше да ги вземе. Разбира се, в такава ситуация е необходимо да закупите нови интериорни предмети, които не само ще бъдат удобни за служителите на фирмата, но и ще изненадат приятно посетителите с модерен дизайн. В този случай се появява същия въпрос - къде мога да поставя стари мебели? Тук на помощ идват услугите на фирма за извозване на стари мебели Пловдив 0888 455 455.

Както може да видите, да срещнете различни ситуации, проблемът остава същият. Основната трудност е, че е строго забранено да се хвърлят мебели в контейнери за битов боклук и дори да се оставят разглобени предмети до тях. Също така е невъзможно да се организират спонтанни сметища и да се пренасят всякакви отпадъци там. За всичко това е предвидено административно наказание.

Тази строгост се дължи на факта, че старите мебели се разлагат с течение на времето и отделят вредни вещества, които отравят околната среда, което е вредно за здравето ни.

Дървените мебели също са много опасни. Те крият риск от пожар. Случайният му пожар, може да доведе до сериозни последици.

Не се притеснявайте, гледайки ненужни мебели, за да разрешите този проблем е съвсем просто. Ако вече не се нуждаете от интериорни елементи, но те са в добро състояние, може да:

транспортирайте;

поканете приятели или роднини;

да рекламирате продажбата на мебели в сайтове за мебели втора употреба;

направете дарение, чрез благотворителни организации.

Ако мебелите вече не се използват, най-добрият вариант е да се свържете с фирмата за събиране на боклук, която ще изпрати използваните интериорни предмети на депо. Такива компании имат огромен плюс - те предоставят не само превозни средства за превоз на цялостни конструкции, но и товарачи, които ги разглобяват и товарят в камиони и бусове и извеждат на депо. Една такава е Chistachi.bg. Служителите на организации за събиране и изхвърляне на отпадъци, знаят къде да хвърлят стари мебели, без да нарушават закона и без да навредят на околната среда.

Допълнително