Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дантелени Рокли
Четвъртък, 14 Февруари 2019 15:24

Как да премахнем петна от мазнина по тапицерията на дивана

Написана от

Мазни петна върху мека мебел са неудобство, с което всяка добра домакиня може да се справи. За да направите това, не е задължително да се отнасяте до услугите на професионално химическо чистене. Можете да премахнете петна от мазнината от дивана чрез доказани народни методи, като използвате домашни средства.

Лесно ще може да почистите, а когато това не ви изнася и да потърсите услуги по изхвърляне на стари мебели до smetishte.com.

Преди да пристъпите към премахване на петно от дивана, трябва да знае точно от какъв материал е изработена тапицерията на меката мебел. За различни тъкани имат свои собствени методи за почистване.

За да премахнете мазнината от дивана, първо трябва да го изтриете колкото е възможно по-скоро със суха хартия или кърпа. Това ще премахне основното количество мазнини. Ако тапицерията е сменяема, може да се опитате да изгладите замърсената зона от двете страни с гореща ютия чрез пергамент, попивателна хартия или тънка кърпа.

Пресни петна върху плат

След отстраняване на основното количество мазнини, поръсете с фина сол или сода. Зърната абсорбират мастните остатъци. След известно време, се почистват с четка или прахосмукачка.

Ако петна са малки, под формата на пръски или точки, ги поръсете с абсорбиращо вещество за кратък период - 30 или 40 минути. Ако на дивана е разлята купа със супа или парче пица, трябва да изчакате малко по-дълго - 4-5 часа. След това тапицерията се почиства с мека дълга четка. Почистеното място се избърсва с влажна сапунена кърпа. Накрая, мястото се избърсва с леко влажна кърпа и се суши добре.

Ефективно, но нежно средство за премахване на пресни петна от памучни тъкани е алкохолен разтвор. Алкохолът се разрежда с вода в равни части, овлажнява се и с помощта на чист парцал в за 15 минути се нанася с леко триене директно върху тапицерията. Първо завършете процедурата за почистване с мокра, после със суха кърпа.

Как да почистите старите петна

Ако петна от масло или друго мазно нещо не са открити веднага, тогава ще трябва да положите повече усилия, за да отстраните. Мазнината много бързо прониква във влакната на тъканта, прониква през нея. Взаимодействайки с кислорода, той се окислява и втвърдява, образувайки неразтворим полимер. Задачата за освежаване на мястото излиза на преден план и едва след това опитвайте да я почистите.

Когато този методи не са от полза и няма какво друго да направите. Не се замисляйте. Имате още две опции – пре тапициране или изхвърляне на сметище. За второто полезна ще ви е тази връзка: http://smetishte.com/stari-mebeli-smetishte-sofia.

Допълнително