Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дантелени Рокли
Четвъртък, 14 Декември 2017 15:19

Как да подготвим гардероба от есента - Изхвърляне на гардероби шкафове и легла

Написана от

Най-често в края на август е време е да разглобим гардероба за есента. Някои хора предприемат изхвърляне на гардероби шкафове и легла, а за други по-лесно е само да обновят стари с нови, летни с есенни и зимни дрехи.

Ние знаем, че почти няма жена по света, която на драго сърце да си каза: "Как искам да почистя гардероба си!" Е, няма значение. С помощта на фирма за извозване на стари мебели и навигационен план ще се справите бързо и лесно с този проблем.

 

За целта ще ви трябват:

Няколко неизползвани торби за боклук;

Кошница за пране;

Закачалки за облекло;

Място за съхранение под леглото;

Сортиране летния гардероб.

Преди да започнете да подреждате есенните неща, трябва да поставите в летния гардероб.

Стъпка 1: Изпратете всички мръсни дрехи за пране

Уверете се, че всички дрехи са добре почистени, преди да приберете. Не съхранявайте дрехи с петна, дупки, разплетени шевове и други неприятности. Изпратете мръсните и увредени неща на боклука.

Стъпка 2: Прегледайте гардероба

Всичко е твърде старо, не е модерно, не е по размер, не е във форма, подлежи на "изхвърляне" от гардероба. За да преразгледате гардероба без прекомерно главоболие, препоръчваме да разделите всички дрехи на шест категории:

Какво смятате да носите.

Какво трябва да бъде ремонтирано и т.н.

Нещата, които са ви скъпи.

Какво не попада в никоя друга от горните категории.

Всички неща от групата номер 6 не принадлежат на вашия килер. Изхвърлете ги. Накратко, направете каквото и да било, просто не позволявайте ненужните дрехи (особено за сезона) да се натрупват в килера.

Стъпка 3: Оставете настрана всичко, което ще дойде по-удобно през есента

Тесни ризи, основни тениски и ризи, жилетки, дънки - всичко, което можете да носите не само през лятото, но през есента.

Стъпка 4: Демонтирайте дрехите в групи

Тениските се сгъват с тениски, поли - с поли, рокли - с рокли и т.н. За да опростите още повече живота си, можете да сгънете дрехите според цветовете или стила. Например, бели потници, отделени от цветните, и върхове с дълги ръкави, отделени от върховете без ръкави.

Стъпка 5: Сгънете дрехите правилно

За да поемат по-малко пространство и да не се деформират през зимата, дрехите е добре да бъдат прецизно прибрани в гардероба и по шкафовете.

На закачалки е необходимо да се съхраняват само панталони, костюми и блузи.

Стъпка 6: Свалете летните дрехи

Сгънете летните неща в кошове или кутии за пране. Не ги зареждайте. Оставете малко място, така че дрехите да не се смачкат и е по-лесно да почистете всичко до следващия топъл сезон.

Стъпка 7: Прегледайте есенния гардероб

Вземете всичкият "арсенал" за падане и проверете всички неща за петна и дефекти. Ремонтирайте, фиксирайте фигурата, измийте я и я приберете за химическо чистене, ако е необходимо.

Стъпка 8: Отпуснете дрехите

Оставете неща на закачалки, така че да са вентилирани след дългата "почивка". Би било хубаво да се направи това на балкона.

Стъпка 9: Оценете своя гардероб

Опитайте върху нещата, за да прецените дали дрехите все още се вписват добре във вашата фигура. Използвайте метода на шест категории гардероб . В гардероба се поставят неща само от първите две групи, а останалите се изпращат под леглото.

Стъпка 10: Запазете есенните неща

Както в случая на летните дрехи, препоръчваме да се разхождате и да добавяте неща към групите в зависимост от цвета, стила и повода.

Стъпка 11: Определете какво нямате

Сега, когато в дрешника ви има само дрехи, които наистина ще носите, отново проверете гардероба критично и определете какво трябва да купите.

Както можете да видите, не е толкова страшно да се сортирате килера за есенния сезон, както на пръв поглед изглежда. Има фирма, която извозва стари мебели в София и околностите на региона: http://www.depo.bg/izhvarlyane-na-stari-mebeli-v-sofiya-i-okolnostite. 

Допълнително