Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дантелени Рокли
Четвъртък, 01 Юни 2017 13:40

Как да научите детето да чисти след себе си

Написана от

Психолозите смятат, че "творческото разстройство" и развитието на децата води до влошаване на въображението у децата. Противно на общоприетото схващане пространството може да бъде организиран, така, че да допринася за развитието на творческото мислене! Ето защо, можем да научим децата си да почистват след себе си, да прибират играчките и други неща. Това е важно не само за настроението, но и за собственото им развитие.

 

Насърчавайте малчуганите. Това е важно за тях. Може екипно със съпруга си да организирате игри, които да мотивират. От всяка игра – събиране на играчки, почистване на стая, в това число посещения на курсове и тренировки да носи някакъв брой точки. При събиране на определен брой от тях, детето може да бъде възнаградено. Това не само мотивира, но и възпитава малките и подрастващи. Прави ги по-пестеливи, прецизни и организирани в живота. Разберете за демонтаж на мебели и преместване.

Всичко това може да бъде голяма мотивация за деца в училищна възраст. Почистване на стаята за тийнейджър би било хубаво, ако той ще да знае, че това не е просто чистене или помощ, а си има отплата.

Малък брой от играчка насърчава не само реда в къщата, но също така и развитието на въображението в предучилищното дете. Премахването на повечето от играчките, книги и други неща ще е по-лесно и по отношение на самото почистване в началото. Така може да промените набора неща за вършене всяка седмица. По този начин, детето, всеки път, когато поиска нещо ново ще бъде по-лесно да го поддържа.

Обяснете защо трябва да направите почистването. Може би това е най-важното нещо. Кажете на детето си за мотивите му, защо, според вас, къщата трябва да е чиста. Опитайте се да го накарате да разбере колко важно е за вас - тогава децата рядко искат да разстройват своите родители и се стремят към нещо по-добро.

Допълнително