Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дантелени Рокли
Понеделник, 17 Април 2017 12:41

Дайте втори живот на старите кутии – ръкоделия с красив акцент

Написана от

Как да си направим красива кутия, която е полезна не само в икономиката, но също така и да се превърне в подарък за любим човек?

Всички знаем, че малките неща са лесни за съхранение в определени за целта места. Според много в кутии могат да се съхраняват клипове, копчета, или бижута. Това е прикрит метод, който освен полезен е и приятен.

Погледнете още за услуги от:

DEPO.BG – фирма за извозване, депо и клошари;

EVRO5.COM – почистване на дворове;

EVROSONDA.COM – сонда за вода;

Ако имате много кутии за обувки е достатъчно да използвате малко количество картон; два вида плат; игла и цветни конци; клей; ножици; материали за направата на декорация. В зависимост от това, какво ще съхранява подобна кутия, дали в нея ще има бижута, карфици или други фини елементи или ще служи за съхранение на градински материали и инструменти се избира по-плътен плат или обратното. Платът, с които ще се облицова външната страна на кутията също се определя от предназначението й. Така например, ако кутията ще служи за бонбониера, може да се спрете на коприна, дантела, мрежа или шифон с панделка. Ако в нея ще поставите букет сухи цветя, облицовката й може да е от хартия, мачкана хартия, ратан или нещо друго, по желание.

Всяка кутия може да бъде украсена, както желаете. За да стесните с малки размери, можете да използвате приложения на цветна хартия или фолио. Капакът може да бъде отстранен отделно или монтирани на една страна. Така че, вместо за опаковане на бонбони, които някога са стояли в клетките на пластмаса в тях сега да се съхраняват дребни украшения.

От малки кутии кибрит може да направите чудесна разчупена форма на кутия за бижута. За целта използвайте лъскава хартия, която да облепите по вътрешната и външна страна на всяко кибритче. След това захванете всяко от тях едно за друго (с моментно лепило или телбод). След сглобяване на тоалетката, можете да започнете да изпробвате. Краищата на пакетите могат да се покрият и с акрилна боя. Страничните стени и горния капак се украсяват с декоративни орнаменти. Този мини-скрин е удобен за съхранение на фини бижута, мъниста или кристали.

Демонстрирайки въображение - всяка празна кутия в дома може да послужи за нещо полезно. Така например изберете неголяма картонена кутия, не твърде дълбока, нито прекалено широка. Оцветете я с темперна боя, когато тя изсъхне увийте страните й с красива сатенена панделка, възелът, на която може да завършва с красив камък (например цирконий).

Друг чудесен вариант са по-дълбоките кутии (например от чипс). Картонът по стените позволява лесно облепване с хартия (например бяла, по която след това лесно да пишете послания). Допълнете всичко това с красива мрежеста панделка и заредете кутията с цветя. Забележка: Ако поставите свежи цветя, не забравяйте да изолирате дъното на кутията с найлон и да поставите губа напоена с вода, от където цветята да черпят необходимата влага.

Трети вариант за преобразяване на кутия е предложението на кутии от курабии. Нея облицовайте в черен или друг тъмен плюш, завържете панделка в ярък цвят, който да се откроява на тъмня фон и използвайте за цветя, бижута или други дребни неща в дома.

Допълнително