Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дантелени Рокли
Петък, 24 Март 2017 14:31

Реставрирайте дома с 5 свежи идеи

Написана от

Много хора живеят в малки домове, други в квартира под наем, а трети трябва да делят покрива с родители. Всичко това натоварва, изнервя и дори потиска. Как да се справим с неудобствата от малките помещения и как да освежим интериора с минимални разходи. Предлагам ви да разберете тези 5 свежи идеи за реставрация на дома:

1.            Малък дом – колкото по-малко и подредено е всичко, толкова по-организирано ще се чувствате. Изхвърлете старите мебели и заменете с многофункционална мебелировката. Изберете стегнати и малки, ефективни и практични вещи, а когато дойде време за избор на мебели стремете се те да са практични. Така диван за хола, може да изберете да е разтегателен и да служи като спалня, за непредвидени гости. Много от моделите се продават и с допълнителна приставка - шкаф за спалното бельо. Тези модели са е изключително практични за апартаменти тип гарсониери или боксониери. В тях се поместват много възглавници, завивки и спално бельо.

2.            Направете си рамка от картина – ако имате стара рамка от картина или гоблен може да използвате за органайзер в дома. Такава вещ може да е от полза за детската стая, за органайзер на учебната програма или други напомнящи бележки.

3.            Направете калъф за списания – всички събираме камари от списания и вестници. В малките жилищни площи такива се превръщат в голям проблем. Направете допълнителна поставка под масата. За целта вържете за краката на масата парче плат и сходно с идеята за хамак редете там. Друга възможност е да ушиете чанта-джоб, която да закачите на стената. Вижте и за сметище за изхвърляне на строителни отпадъци от дома: http://smetishte.com/smetishte-stroitelni-sofia.

4.            В малката кухня – спестете от плот за готвене, като окачите приборите на тавана с допълнителна приставка или на стената. В много от модерните кухни днес се предлагат окачени сушилки, които се монтират лесно на тавана и само с протягане на ръката може да стигнете чаша или прибор за готвене. В случай, че нямате средства да си позволите подобно удобство, то може и сами да си го направите. Консервна кутия от доматено пюре, например може да влезе в ролята на поставка за прибори.

5.            Електроуреди и техника – за малкият дом и малката кухня най-практични са уредите две и три в едно. Такива са чопър и блендер или домашен робот. По същия начин може да намерите практични решения за всяка техника в дома. Разберете за фирма за изхвърляне на електроуреди и битова техника: http://xn--80aa7ac7b.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%86%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82.

Допълнително