Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дантелени Рокли
Вторник, 24 Януари 2017 12:10

Готварски печки: видове и селекция

Написана от

Съвременните домакински уреди се претърпели редица промени. Те са в крак с процеса на модернизация, представен днес като три основни типа: електрически, газови и комбинирани. Ако се нуждаете от транспорт, товарни превози и услуги, сега може да поръчате от тук: http://hamalski.com/mezhdugradski-transportni-uslugi-0888-300-500/.

Има модели готварски печки със самостоятелно и вградени дъски, които се монтират в слушалката. Какви са разликите между тези видове и какво да търсите при избора, нека сега надникнем зад всяка възможност:

Общи варианти са с табла монтирана поотделно и могат да бъдат използвани, независимо от наличието на набор кухненско обзавеждане. Чист външен вид и разположение в различни версии, които снабдяват с хармонично съчетание на завършените кухни.

Електрически печки се отличават с нагревателен елемент: спирала, тръбен електрически нагревател, лентов нагревател и инфрачервен халоген.

Отоплението на повърхностните електрически плочи става с нагряване на керамични и чугунени котлони. Последните са добре известни, но керамиката се появява сравнително наскоро. Със своя съвременен дизайн и практични предимства (топлина, по-бързо нагряване на плочата, лесна грижа, пестене на енергия), те стават все по-предпочитани. Най-популярни са керамичните индукционни модели, Gorenje, Hansa, BEKO.

Газовите печки са по-малко разнообразни. Основната разлика между тях - е диаметърът на горелката и вида на решетка. Те имат стойка за оптимална височина при поставяне на ястия и единица за огън. Моделите са оборудвани с последно поколение електронни и системата за защита срещу изтичане на газ, който може да контролира и двата плота и фурната. Сред водещите производители на Gorenje, Hansa, Freggia и BEKO.

Последният тип, комбиниран е рядкост. Търсенето за тях беше неочаквано ниска, въпреки че способността да се хеджира в случай на прекъсвания на ток или газ - е определен плюс за подобна техника.

За да се оценят предимствата на всеки от видовете, описани, специфични модели трябва да се опиат техните функции реално. Само с практика е възможно да се преценят най-добре. За да преминете, към покупка на нов модел, трябва да имате предвид още 2 неща:

-          Да знаете кога и кой да викнете за извозване на старата печка и стари мебели от кухнята: http://obshtini.com/izvozvane-stari-mebeli-burgas/

-          Да научите за предимствата и недостатъците и да се движите в диапазона на тези експертни съвети. Само така може да закупете дори онлайн от магазини, които предлагат широк избор на такива стоки.

За транспорта по извозване не се тревожете. Има фирми: http://xn--80adblldd9aggijdu.com/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8/, които да наемете по всяко време.

Допълнително