Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дантелени Рокли
Сряда, 01 Април 2015 11:50

3 неща за повече здраве на цялото семейство

Написана от

Знаете ли, че с 30% са намалели оплакванията на хората, които в офиса или дома са поставили повече зелени растения. За това свидетелстват научните статистики от проведени изследвания на американски изследователи. Според тях цветята и саксия и растенията в градината, около блока и на двора ни дават много повече здравословна среда, отколкото можем да си представим.

Играта навън предпазва децата от късогледство – до това изследване достигнали учени от университета в Бостън, САЩ. Една от причините за късогледство при децата в ранна  възраст била, че стоят прекалено близо до телевизори и компютри. Причината е, че когато децата са навън те гледат в далечината предметите и от разстояние, а така късогледството бива блокирано. Наред с това за правилното развитие на детския организъм слънчевата светлина спомага за свиване на зеницата, а това по естествен начин щади окото. Така се получава по-малко дълбочина във фокуса и по-малко размазване.

Шумът на морето е полезен за сърцето – до подобно твърдение достигат американски учените след множество изследвания. От тях станало ясно, че определени звуци могат да стабилизират кръвното налягане. От поредицата опити били включени шумове от морски вълни, музиката на Моцарт или Бетовен и други класически музики и терапии. След 10-15 минутно слушане на подобни релакс шумове, хората страдащи от високо кръвно налягане нормализирали нивата в организма си. След 4 месеца звукова терапия кръвното налягане било трайно стабилизирано.

Допълнително