Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дантелени Рокли
Сряда, 08 Юни 2016 15:10

Как да почистите 3 от трудните кухненски уреди

Написана от

Всяка домакиня мечта без усилие да може да приведе дома в изряден вид. Ще останете ли приятно изненадани, ако сега ви кажем, че това не е само мечта, а реалност?! С помощта на тези малки трикове ще получите кухненско оборудване неопетнено във всеки един момент.

  • Микровълнова:

Не губете време върху цялата бъркотии в микровълновата. Достатъчно е само да почистете на пара. Нарежете един лимон на две и изстискайте сока в микровълновата купа. Добавете парчета лимон заедно с 1/2 чаша вода. Загрейте водата и лимона в продължение на три минути докато течността започва да кипи. Без да отваряте вратата, нека лимонът и водата престоят вътре в продължение на пет минути. Парата на лимон ще помогне да отнеме лепкавите петна, което прави лесно избърсването, след като извадите купата. Извадете въртящата се плоча, за да почистите, след това избършете тавана, дъното, стените и вратата на микровълновата, преди да я използвате отново.

  • Блендер:

Сигурно и вие мразите идеята за почистване на острието? Истината е, че пасаторът прави всичката мръсната работа. За да го почистите по-лесно, напълнете кана с гореща вода, веднага след като сте готови да използвате, добавете няколко капки сапун и нутриите хубаво миксера. След това изплакнете и той ще бъде готов за следващия „буламач“. За дълбоко почистване поне един път на седмица изтривайте страните му със скраб. Вече е готов, да разбивате новите плодови шейкове за здравословна закуска.

  • Кафе машина:

Кафе машините разполагат с резервоари, които бързо се пълнят с микроби. Всъщност дори да не предполагате в този домакински електроуред има повече микроби, отколкото врата и копчета на баня. За да се запазите твоя чисти на машината подвижни, след всяка употреба, може лесно да хвърлите в съдомиялната машина. Но поне веднъж в месеца, трябва дълбоко почистване като атакувате натрупването във вътрешността на уреда. Поставете филтърна хартия на място, след запълване на камерата с вода и равни части оцет и вода. Стартирайте се машината винаги да е изключена в тази фаза. Разтворът се оставя да преседи в продължение на половин час, след това се завърши изварява. Излейте разтворът оцет, а на мястото на филтърната хартия подсушете и поставете нова, ако се налага. Повторете процеса колкото е необходимо, а след това изплакнете с обикновена вода.

Допълнително