Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Дантелени Рокли
Понеделник, 30 Май 2016 12:16

Характеристики на фризера

Написана от

Необходимо е хранителните продукти да се съхранят непокътнати. Тяхната стойност и качества за дълги периоди от време са от важно значение за здравето на човек. Такава способност има фризерът. Той е един от уредите в дома, който никога не разполага, за своята полезност и гъвкавост. Замразени храни, в действителност, не само са в състояние да поддържат същите хранителни свойства на прясно закупени, но може да остане така за дълго време, че напълно оправдана е тезата, че фризерът е идеален за семейства.

Особености и функции на фризера

Фризерът е осигурен най-модерните състояния на техниката и може да се намери вертикално и хоризонтално. Вертикалните фризерите се наричат ​​също "пъти", защото от техния размер: те достигат дълбочина 60 см и могат лесно да се комбинират с други уреди в кухнята, като например хладилника. Височината на този тип фризер варира между 160 и 185 см. Те могат да достигнат капацитет от 300 литра. Фризерите с крила, обаче, са идеални за тези, които купуват и консумират много храна. Размерите на тези модели са между 130 и 160 см ширина, но днес можете да намерите и версии с 50 см. ширина.

Максималният капацитет може да достигне до 400 литра. За разлика от другите, хоризонтални фризерите има такива с интегрирана система за охлаждане на стените. Капакът е балансиран и притежава заключващи и подсилени панти, така че лесно можете да поставите храната вътре е намален и обмен между въздух и студа на фризера и външния въздух.

Днес чуваме все повече и повече за системата от замръзване - вероятно без да знаем, на какво се дължи. Когато става дума за не-замръзване на система се отнася до технология за охлаждане, които са известни като хладилници. Такива работят много по-добре и чиито с потенциал наподобяващ този на фризери. В тази система, въздухът циркулира в принудителен начин във вътрешността на отделението на фризера с помощта на сложна система от канали. На практика, всичкият студ се предава в различни участъци по същия начин и така се избягва образуването на замръзване по вътрешните стени. В някои отношения, това е система, която коригира, по-старите модели хладилници или фризери, тъй като налага слана да образуват лед, а това от своя страна може да наложи ръчно размразяване.

В допълнение, без опасност от замръзване съвременните фризери дават повече място за храна, без да се натрупва излишно количество досаден слой лед. Последният често се формира вътре в храната, а това влошава качеството. В допълнение към не мразовитият фризер и консумацията на енергия намалява.

Фризерите могат да бъдат наистина полезни и ефективни и да работят правилно. Такива трябва да бъдат напълно изолирани от външната страна. Това означава, че материалът и дебелината на стените, уплътненията помагат на фризера перфектно да е изолиран.

Този факт позволява изолация на такъв да е по-добра и да допринася за запазване на храната. Независимо от зададената температура, тя задейства компресора и консумацията на енергия значително намалява. За проверка на изолацията на фризера е важно да се помни: от -18 ° C до -9 ° C, които съответстват на степените, където може да се установи, че фризерът е ефективно изолиран. Колкото по-високо е времето и толкова по-голяма е изолацията на уреда. Днес, в някои модели, автономията на фризера не успява да преодолее 70 часа.

Допълнително